Av oss

Många vill ha utveckling

– men vill vi verkligen?

Vill vi ha utveckling

Bland grynnor och skär

– om att navigera i det moderna arbetslivet

Bland grynnor och skär

En liten historia om allting

– något om ledarskap, relationer och resultat

En liten historia om allting 2016
Klicka på bilden

Klicka på respektive miniatyrbild för att läsa på skärm.

Litteraturlista

Boktips till hemsidan 2.0Exempel på böcker för egen och organisatorisk utveckling

Nedan ser du våra trio i topp-böcker. Klicka här för att se eller ladda hem den kompletta litteraturlistan i pdf-format.

Drivkraft

– den överraskande sanningen om vad som motiverar oss

Författaren till den kritikerrosade En helt ny värld eller varför framtiden tillhör van Gogh, Goethe och Sokrates har igen slagit till och skriver om motivation och hur företag gör fel när de försöker skapa inspiration bland medarbetarna genom att lova dem mer pengar.

Detta fungerade hyggligt bra i industrisamhället där man, i viss mån, kunde höja kvalitet och produktivitet genom att lova belöningar för ett monotont tempoarbete.

Men nu, när huvuddelen av arbetsstyrkan är kunskapsarbetare och ägnar sin tid åt kreativt arbete är det annorlunda. Människors motivation kommer alltmer inifrån och att erbjuda pengar kan förvånande nog ge minskad motivation. Pink avslöjar hemligheten med hög prestation och arbetsglädje i dagens verklighet: ett djupt mänskligt behov att självständigt få styra över sitt eget liv, en önskan att lära sig nya verktyg och att bli bättre på något som känns meningsfullt. Vi vill utföra vårt arbete för att skapa något som är större än vi själva.

Ledarskapets sanningar

– handlar om sådant som alla måste inse och förstå

Författarna James Kouzes och Barry Posner har under 30 år kontinuerligt studerat vad som utmärker bra och framgångsrikt ledarskap. Trots att ledarskapets miljö har förändrats radikalt under dessa år visar dessa undersökningar att grunder och innehåll för framgångsrikt ledarskap – beteenden, agerande, tillämpningar – har förblivit förvånansvärt oförändrade, även i internetgenerationen. LEDARSKAPETS SANNINGAR sammanfattar det viktigaste författarna har lärt sig – 10 sanningar om ledarskap. Det är tidlösa, grundläggande principer som utmärker och ger stöd för olika ledarskapsmetoder. Det är lärdomar som var sanna för 30 år sedan, är sanna i dag och sannolikt kommer att vara sanna om 30 år. De handlar om sådant som alla måste inse och förstå.

Bokens sanningar kan man lita på. De förmedlar lärdomar som ger stöd i den personliga och professionella utvecklingen. Det är sanningar som tar upp det som är verkligt inom ledarskap.

Bortom tankefällan

– om organisatoriska landskap, ledarskap och personalarbete i framtiden

Boken beskriver den tankefälla som uppstår i brytningen mellan våra gamla, invanda perspektiv och kraven från dagens moderna organisationssystem, ledare och medarbetare.

En tankefälla som skapar enorm frustration och som gör att vi får hämmade, överkontrollerade och byråkratiska organisationer med en kapsejsande chefs- och ledarroll. I boken får du ett antal råd för att kunna hantera tankefällor i din egen organisation.

Dessutom pekar författarna på tänkbara perspektiv för framtidens organisation, ledarskap och personalarbete.

”Bortom tankefällan” är ett måste för alla som är intresserade av organisation, ledarskap, utveckling, trender och framtid.