Pressrelease

Författarna själva har en vision om att boken Sluta Snacka Skit ska bli startskottet för en folkbildningsrörelse i praktiskt ledarskap, där fler kan göra mer på egen hand utan att hyra in konsulter!

Annika Kristoffersen, Business School Manager hos OKQ8, beskriver boken:

– Boken är inte bara en bok, den representerar ett nytt sätt att tänka, att ledarskap är att göra saker och nå ut med förståelse för hur man kan använda ett antal verktyg för att nå uppställda mål.

”Sluta snacka skit – våga provocera för bättre ledarskap” är titeln på boken som bryter ny mark genom att gå från teori till praktisk handling när det gäller ledarskap i företag och organisationer. Boken bygger på författarnas och flera chefers berättelser och erfarenheter av hur man aktivt och medvetet arbetar med ledarskap i ett företag eller en verksamhet.

– Boken är till för den som vill veta mer om hur ett bra ledarskap kan leda till ökad effektivitet och lönsamhet samt mer hållbara medarbetare. Vi kallar boken ”en handbok i ledarskap på riktigt” för de chefer som kan, vill och vågar leda sin verksamhet på ett optimalt sätt, säger Mårten Sallander som tillsammans med Rafael Pimenta står som författare.

– Det handlar om ledarskap på riktigt. Kurser, seminarier och böcker om ledarskap blir i många fall underhållning och tomtebloss istället för utveckling, säger Rafael Pimenta. Tomteblosset sprakar och lyser fint en stund, men brinner snabbt ut.

Boken presenterades vid ett releaseparty i Stockholm i slutet av oktober. En av deltagarna var Olle Janrik från Sveriges Entreprenörer vars medlemmar är franchisetagare inom ett flertal branscher.

– Sluta Snacka Skit är både en bok och ett helt koncept som passar alla som driver och/eller leder företag. Boken representerar ett nytänk där man får verktyg som är praktiska och jordnära, säger Olle Janrik.

Magnus Thorarensen vid BRP Systems i Linköping uppskattar det sätt som boken vänder sig till läsaren personligen.

– Boken är berättande på ett varmt sätt, visar på vad man kan göra och beskriver erfarenheter från andra. Det gör att jag ser den som en handbok där jag kan plocka de tips jag behöver för olika situationer.

Matz Gustafsson, Vd för Järnia-kedjan, ser också Sluta Snacka Skit som en handbok i praktiskt ledarskap.

– Den ger mig inspiration i och med att allt är så jordnära, praktiskt och pragmatiskt. Boken får mig att inse att det faktiskt går att förändra saker och ting till det bättre.

Med boken vill författarna visa att det går att bygga en ledarskapsgrund i vilken organisation eller vilket företag som helst, och att det inte är särskilt svårt. I boken introduceras ”Ledarskapståget”, en bild för att förenkla och beskriva ledarskapet visuellt.

Om författarna:

Rafael Pimenta och Mårten Sallander har genomfört uppdrag inom näringsliv och offentlig förvaltning i över 17 år. De arbetar med människor i allt från små till stora organisationer. Deras kunskap och erfarenhet vad gäller ledarskap, chefskap, medarbetarskap och organiserande har en mångårig bred teoretisk som praktisk förankring. Tillsammans driver de företaget Reframe Consulting.

Förlag: HOI

Försäljningskanaler: Hultgrens bokhandel i Västervik, Bokus, Adlibris, slutasnackaskit.se m fl. Finns som inbunden bok, ljudbok, e-bok och på CD.

Kontakt:

Mårten Sallander

0703-312068

sallander@slutasnackaskit.se

Rafael Pimenta

0707-787799

pimenta@slutasnackaskit.se